A Brain Bar Budapest egy két évvel ezelőtt indult rendezvény sorozat, ami évente kerül megrendezésre az Erzsébet téri Akvárium Klubban. Mára már Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs és jövő fesztiváljává nőtte ki magát, ahol a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról – úgy, mint az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma, vagy éppen a tudomány és a vallás kapcsolata. Előadások, viták és kerekasztal beszélgetések váltják egymást, ahol vezető technológiai szakemberek, a tudomány képviselői és véleményvezérek fogalmazzák meg korunk legégetőbb problémáit.

Eddig mindenévben részt vettem a rendezvényen és hasznos, életreszóló élményekkel távoztam. Tanárként és diákként, ingyenes jegyet biztosítanak a rendezők, amit ezúton is szeretnék megköszönni.

Nagyon különleges érzés a világ nagy gondolkodóit előadni és vitázni hallgatni. Többek még a szünetben is ott maradnak és lehet velük beszélgetni. Emellett az atmoszféra is annyira 21. századi, amennyire az lehetséges. A legújabb technológiák vannak kiállítva a közösségi terekben, amiket a szünetek alkalmával szemügyre lehet venni. Ilyenek voltak idén például a VR (virtuális reality) szemüvegek és programozható mini robotok. Utóbbiakat egy workshop keretében ki is lehetett próbálni. De lehetett elektromos autókat is tesztelni húsz perces vezetések alkalmával. Az egészséges életmód jegyében, mindenhova uborka, répa, alma és banán volt kirakva, amit napközben lehetett csipegetni. Az esemény streamen volt közvetítve, hagyományos és 360 fokos kamerával is. Ha valamilyen rendezvényt szervezünk a jövőben, ez lesz az etalon!

Mindig szoktam kis kivonatokat készíteni az előadásokról, amiket meghallgatok. Következzenek a Brick+Data-sok  számára relevánsabb kivonataim.

Greg Corrado, Google

Aki ismerkedne a témával annak javaslom a következő forrást ahonnan az illusztráció is származik és ha továbbra is nagy az érdeklődés akkor csatlakozzon a Brick+Data-hoz és tanuljunk, kutassunk együtt!

Shir Halpen, Tel Aviv Farmers Market és Pozsár Péter, HelloWood

Kevin Kelly, WIRED magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.