I. Brick+Data meetup

Lezajlott az Brick+Data debütáló meetupja, mindenkinek köszönjük a részvételt. A visszajelzések megerősítettek abban, hogy szervezzünk még hasonló eseményeket. Terveink között szerepelnek hasonló meetupok, workshopok és egyéb szakmai rendezvények szervezése. Aki szeretne értesítést kapni ezekről, iratkozzon fel a honlapunkon és lájkolja be a @brickdataarchitecture Facebook-oldalunkat!

Egy kedves résztvevő kommentjét hadd osszuk meg:

Köszönjük a színvonalas előadásokat! Nagyon örülünk a kezdeményezésnek, hogy a szakma innovációja érdekében lehetőség nyílik a tudás megosztásra, tapasztalatok átadására és kutatási projektekben való részvételre. Továbbra is követni fogjuk az eseményeket. Hajrá!
Barta Jenő

Nézzük, hogyan zajlott az esemény és mik történtek:

A bevezetőben dr. Szoboszlai Mihály szólt néhány szót az építészinformatika jelenlegi helyzetéről és szükségszerű fejlesztésekről. Csúsz István és Kovács Ádám ismertette a Brick+Data kezdeményezés célját, és megosztották gondolataikat a témával kapcsolatban.

Az első előadó páros BIM kutatás témában Porkoláb Flóra, Gáspárdy Blanka voltak. Arról beszéltek, hogy kezdtek el ismerkedni a BIM-mel és mivel készülnek a következő TDK-ra.

Parametrikus tervezés témakörben először Pataki Attila mutatta be, hogyan modellezett egyedi díjakat a Rhino+Grasshopper segítségével, majd a Jedlicska Gergely, Somsák Tamás páros mesélte el, hogy olyan szoftveren dolgoznak, ami bizonyos szabályok szerint berendez egy teret adott tárgyakkal.

NO*arch (Not Only Architecture) topikban Máthé Dóra prezentálta, milyen appok léteznek már most, amik nagyon hasznosak tudnak lenni egy építész számára.

AR/VR témában Gór Ferenc magyarázta el, hogy mi a különbség az Augmented Reality/Virtual Reality/Mixed Reality között.

3D nyomtatás témakörben Marsal Béla elmagyarázta, hogyan működik és mi is pontosan az a 3D nyomtatás (és mi nem az), majd Kovács Éva ERASMUS félévében eltöltött ilyen irányú tapasztalatairől mesélt és mutatta be élőben annak eredményét.

Az előadások végeztével az ital és pogácsa mellett, jó hangulatú, hasznos beszélgetésekre került sor, ahol nem egyszer váltottuk meg a világot 🙂

Találkozzunk a következőn, addig is kövessetek minket!

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ exclusions=”17″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”3″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Bélyegképek megjelenítése]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

az Építészeti Geometria és Informatika Tanszékkel együttműködésben

 

Facebook
LinkedIn

Kategóriák

Szolgáltatásaink

Iratkozz fel!

Hírlevelünk segítségéről mindig az elsők között értesülhetsz híreinkről!

Magyarország első építőipari digitális vállalatfejlesztésre specializálódott mérnök csapata.