Első Climate-KIC beszámolónk

Elkezdődött Climate-KIC accelerator programban való részvételünk és túl vagyunk az első bootcampen. 3 félnapos online esemény formájában segítettek minket és a másik 7 csapatot. A Climate-KIC nagy tapasztalattal bíró business coach-a, Hans Westerhof volt a karmester. A fókuszban az üzlet és termékfejlesztés volt. Kisebb előadások, gondolatébresztő beszélgetések, kisebb csoportos feladatok és sok órás készülések jellemezték ezeket az alkalmakat.

Hagyományosan ez élő esemény, de a jelenlegi helyzetben természetesen online került megrendezésre. Nagyon profi volt a szervezés és a lebonyolítás is. A Zoom eszköz professzionális workshop funkciói is ki lettek használva és így az élmény valóban egy offline workshop-éhoz közelített.

A versenyen a „BIM Dashboard” fejlesztésünkkel indultunk, ami a tervezés alatt álló épület követelményeknek és elvárásoknak való megfelelését vizualizálja a BIM modellből kinyert információ alapján. A beruházók és generáltervezők ennek köszönhetően egyértelmű visszajelzést kapnak arról, hogy megfelel-e a jelenlegi terv a kitűzött értékeknek, vagy adott esetben mennyivel teljesíti túl azokat, így lehetőségük van a műszaki megoldások optimalizálására. Célunk, hogy segítsük a fenntartható és gazdaságos épületek megszületését a tervezés folyamán történő adat-alapú döntések támogatásával.

Erről készítettünk egy vlog részt is a Brick+Data csatornáján, amiben arról beszélünk, hogy miért indultunk a programban, milyen fejlesztésünkkel szálltunk be a versenybe, és hogyan zajlott az első bootcamp.

Kovács Ádám

Facebook
LinkedIn

Kategóriák

Szolgáltatásaink

Iratkozz fel!

Hírlevelünk segítségéről mindig az elsők között értesülhetsz híreinkről!

Magyarország első építőipari digitális vállalatfejlesztésre specializálódott mérnök csapata.