eloadas kep

Gyártókat segítünk digitalizálni

Kiterjesztjük pókhálónkat, és gyártókat segítünk a digitalizáció útján az ADMA TranS4MErs xChange program keretében. Ehhez megszereztük a Trans4mer képesítésünket, így Magyarország 9 tanácsadója közé kerültünk, akik részt vesznek a programban. A lényeg, hogy pénzügyi támogatás jár a felmérési majd a fejlesztési fázishoz a program részeként. Ennek során elemezzük a gyártó folyamatait, infrastuktúráját, kompetenciáit, létrehozunk egy digitális stratégiát és aztán ezeket valósítjuk meg, oktatások, új munkafolyamatok és új digitális eszközök segítségével.
Ennek a programnak volt az első kick-off rendezvénye Debrecenben. Itt nem építőipari vállalatok voltak fókuszban, ezért különösen érdekes volt nem saját iparági szereplőket hallgatni, hogyan állnak a digitalizációval, számukra mik a kihívások.
Egy-két érdekes gondolat, ami elhangzott:
– Lean = józan paraszti ész
– Nem elég egy csónakban lenni, ugyanarra is kell evezni
– Érezni a folyamatokat vezetői részről már kevés
– A polc nem azért üres, hogy oda pakolj, hanem a később érkező dolgok számára van fenntartva a raktárban
– Folyamatfejlesztés a gyakorlatban: Mi lenne ha a seprűt mindig ugyanoda tennénk vissza? Mi lenne ha fel lenne címkézve és tudnánk melyik seprű? QR kód rá és tudod egyből?
– Ha ahol történik a folyamat nem lehet visszacsatolást adni a működésről egyszerűen a rendszerben, akkor nem fogják használni

Ha tudtok gyártókat, akiket érdekelhet ez a történet akkor keressetek bátran!

Facebook
LinkedIn

Kategóriák

Szolgáltatásaink

Iratkozz fel!

Hírlevelünk segítségéről mindig az elsők között értesülhetsz híreinkről!

Magyarország első építőipari digitális vállalatfejlesztésre specializálódott mérnök csapata.